10/02/2021
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΛΑΤΣΙ

Υπεγράφησαν σήμερα Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 τα συμβόλαια μεταξύ του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς και της εταιρείας L. Papamichael Holdings Ltd για το έργο της «Αναβάθμισης και του Εξωραϊσμού των Αποθηκών της Αρχής Λιμένων στο Λατσί (Αρ. Διαγωνισμού 17/2020, κόστους €537.025,00 συν Φ.Π.Α. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Θάλασσα» 2014-2020, μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάφου, με το ποσό των €335.000, ενώ οι εργασίες υλοποίησης του έργου θα αρχίσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι Αποθήκες, οι οποίες παλιότερα λειτουργούσαν σαν Αποθήκες  χαρουπιών,  έχουν μία σημαντική ιστορία, και αποτελούν ένα πολύ ζωτικό χώρο για το Δήμο μας, και ιδιαίτερα για την τουριστική περιοχή του Λατσιού.

Η υλοποίηση του έργου της αναβάθμισης και του εξωραϊσμού των Αποθηκών και την μετατροπή τους σε  «Πολυχώρο θάλασσας και Πολιτισμού»  θα συμβάλει τόσο  στην συνολική αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό  του τουριστικού μας προϊόντος , όσο και στην προσέλκυση ντόπιων και ξένων επισκεπτών.

Με την ευκαιρία, να σημειώσουμε και τη θετική εξέλιξη που υπάρχει ως προς την έναρξη της υλοποίησης και άλλων σημαντικών έργων στο Δήμο μας, αυτών της ανάπλασης του πυρήνα Πόλης και Προδρομίου, για τα οποία έχουν εξασφαλιστεί οι Πολεοδομικές άδειες και η προσφοροδότησή των έργων θα γίνει εντός του Ιουνίου 2021.

Φωτογραφίες από την υπογραφή των συμβολαίων