15/03/2019
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ 02-07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Αγαπητές Συνδημότισσες/ Συνδημότες ,                                      

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ   ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΥ  ΤΗΣ  ΠΟΛΗΣ  ΜΑΣ –

Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Βρισκόμαστε  παραμονές της νέας καλοκαιρινής/τουριστικής  περιόδου, όπου  απαιτείται μεγαλύτερη ευαισθησία απ’ όλους μας σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στον τομέα της καθαριότητας και του ευπρεπισμού της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής.   Θέλω να επισημάνω για ακόμα μία φορά και είμαι βέβαιος ότι και εσείς συμφωνείτε μαζί μας ότι ο δείκτης πολιτισμού ενός τόπου και ενός λαού είναι πρωτίστως  η καθαριότητα.   Η καθαριότητα είναι μέτρο με το οποίο κρίνεται το επίπεδο και ο πολιτισμός κάθε  λαού και είμαι βέβαιος ότι κανένας μας δεν θα ήθελε το δικό μας επίπεδο για το λόγο αυτό να χαρακτηριστεί σαν χαμηλό.

Αντίθετα πιστεύω ότι όλοι μας θα θέλαμε η Πόλη μας και ευρύτερα η περιοχή   να διακρίνεται για την καθαριότητα της και να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις πόλεις και τις κοινότητες της χώρας μας.  Αυτό θα ενίσχυε  σημαντικά στις προσπάθειες μας για προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης   και προβολής της περιοχής μας  ιδιαίτερα μέσα από τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν ένεκα των αρνητικών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης που δημιουργούν ένα νέο πιο   ανταγωνιστικό περιβάλλον. Ψηλά επίπεδα καθαριότητας συμβάλλουν  παράλληλα  στην εξασφάλιση υγιεινών συνθηκών διαβίωσης για όλους μας.  

Η υγεία αναγνωρίζεται από όλους μας ότι είναι το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου.  Και αυτό το αγαθό διασφαλίζεται μόνο με ψηλά επίπεδα καθαριότητας.  Υποχρέωση και καθήκον  μας επομένως είναι όλοι να φροντίζουμε και να συμβάλουμε σε καθημερινή βάση, ώστε να διατηρούμε τη πόλη μας καθαρή. Εμείς από πλευράς μας σαν Δημοτικό Συμβούλιο και σαν  Δημοτικές Υπηρεσίες αναγνωρίζουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή.

Αγαπητοί συμπολίτες/συμπολίτισσες για να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα όμως χρειαζόμαστε και τη δική σας ευαισθητοποίηση και συμβολή. Ο Δήμος σε συνεργασία με την Lets Do It Cyprus διοργανώνουν εκστρατεία καθαριότητας παραλιακού μετώπου την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 στις 9.00 π.μ.- εκκίνηση από τον κατασκηνωτικό χώρο (Δασούδι), εώς τη Δημοτική Ακτή στο Λατσί. Καλούμαστε λοιπόν να  συμμετάσχουμε μαζικά στην εκστρατεία καθαριότητας και να επιδείξουμε ευαισθησία και περιβαλλοντική συνείδηση.

Φίλες και Φίλοι,  έχουμε καθήκον και υποχρέωση να βοηθήσουμε όλοι σε αυτή τη προσπάθεια του Δήμου για μια Πόλη Καθαρή, Όμορφη και Υγιή που θα μας τιμά όλους.  Η πόλη μας είναι το μεγάλο σπίτι μας.  Ας το φροντίζουμε λοιπόν όπως και το μικρό μας σπίτι.  Ας μη ξεχνούμε άλλωστε ότι η καθαριότητα σημαίνει υγεία, σημαίνει πολιτισμός, σημαίνει καλύτερη ποιότητας ζωής.

                                                     ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΕΩΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ