05/10/2021
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΑΦΟΥ

Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων της νέας ηγεσίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 στο γραφείο του Δημάρχου Πόλης Χρυσοχούς, κ. Γιώτη Παπαχριστοφή συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου, κ. Νίκο Τσαππή, το Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων, κ. Μιχάλη Ιωάννου, το Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Διοίκησης κ. Χρίστο Μούη και τον Σταθμάρχη του Αστυνομικού Σταθμού Πόλης, κ. Πολύβιο Πολυβίου.

Κατά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς αφού αρχικά εξέφρασε τις ευχές του για μια δημιουργική και επιτυχημένη θητεία προς τα μέλη της νέας ηγεσίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, εξέφρασε τη βεβαιότητά του για τη σύσφιξη των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου και του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς, με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας στους δημότες, αλλά και την πάταξη της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας.

Με τη σειρά τους τόσο ο Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου, κ. Τσαππής όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου ανέφεραν ότι προτεραιότητά τους αποτελεί η εξυπηρέτηση των πολιτών, η πάταξη της διαφθοράς και της εγκληματικότητας, μέσα στα πλαίσια μίας στενής και εποικοδομητικής συνεργασίας με τις Τοπικές Αρχές.

Ο Δήμαρχος, κ. Παπαχριστοφή έθιξε το θέμα της υποστελέχωσης του αστυνομικού σταθμού Πόλης, σημειώνοντας την αναγκαιότητα της άμεσης και επαρκούς στελέχωσης του αστυνομικού σταθμού, λόγω των πολλαπλών καθηκόντων, με τα οποία είναι επιφορτισμένος ο σταθμός, αφού  πέραν της αστυνόμευσης ολόκληρου του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς, είναι πρόσθετα επιφορτισμένος και με τη λειτουργία των κρατητηρίων.

Οι εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου μετέφεραν στο Δήμαρχο το γεγονός ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναγνωρίζει το πρόβλημα της υποστελέχωσης της Αστυνομίας που επικρατεί γενικότερα στην επαρχία Πάφου και ειδικότερα στην περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς και εξέφρασαν την πεποίθηση τους, ενόψει των νέων προσλήψεων που αναμένονται στην Αστυνομία, ότι πριν την έναρξη της νέας καλοκαιρινής περιόδου θα υπάρξει στελέχωση του Αστυνομικού Σταθμού Πόλης σε ικανοποιητικό βαθμό. 

Παράλληλα, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης τα θέματα συχνότερης αστυνόμευσης και ελέγχων στην περιοχή, το θέμα της ηχορύπανσης, το οποίο θα ξανασυζητηθεί πριν από την έναρξη της νέας καλοκαιρινής περιόδου, αλλά και η από κοινού διοργάνωση ενημερωτικών διαλέξεων για θέματα οδικής ασφάλειας, αντιμετώπισης των φαινομένων της νεανικής παραβατικότητας και του ρατσισμού αλλά και μείωσης της εγκληματικότητας.