10/11/2021
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 9 Νοεμβρίου ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών, παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κύριου Γιάννη Καρούσου, του Προέδρου της Αρχής Λιμένων, του Διευθυντή του Τμήματος Δημοσίων Έργων και της Διευθύντριας του Τμήματος Αρχαιοτήτων, κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου Πόλης Χρυσοχούς, κ. Γιώτη Παπαχριστοφή, για συζήτηση και προώθηση των θεμάτων του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς, που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Μεταφορών.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση ήταν καθόλα παραγωγική, καθώς οι δύο πλευρές συζήτησαν εκτενώς τα θέματα και καθόρισαν τα χρονοδιαγράμματα και την πορεία υλοποίησης των αιτημάτων του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα, που τέθηκαν προς συζήτηση είναι τα ακόλουθα:

  1. Χρηματοδότηση έργου κατασκευής πεζοδρομίων στην Πόλη- Λατσί
  2. Επιχορήγηση βελτίωσης οδικού δικτύου του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς και χρηματοδότησης εργασιών θωράκισης τμήματος του παραλιακού πεζόδρομου
  3. Έναρξη εργασιών για την ανάπλαση/ αναζωογόνηση του παραδοσιακού πυρήνα Πόλης- αίτημα για πρόσληψη αρχαιολόγου, τεχνικού και εργατών
  4. Παρουσίαση από το Τμήμα Αρχαιοτήτων της πορείας υλοποίησης του έργου προστασίας, διασύνδεσης και ανάδειξης των τεσσάρων αρχαιολογικών χώρων του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς (χρονοδιαγράμματα και κόστος υλοποίησης)
  5. Ενημέρωση από το Τμήμα Δημοσίων Έργων για τα χρονοδιαγράμματα κατασκευής πεζοδρομίων στις εισόδους της Πόλης και στο δρόμο Πόλης- Δρούσιας.
  6. Ενημέρωση από την Αρχή Λιμένων για τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του έργου της επέκτασης του λιμανιού του Λατσιού.

Ειδικότερα αναφέρθηκε ότι η καθυστέρηση στην έναρξη του έργου, οφείλεται στην αλλαγή του σχεδιασμού, ένεκα του ενδεχομένου ύπαρξης αρχαιοτήτων. Ως εκ τούτου, εντός του 2022 θα γίνουν οι μελέτες και ο σχεδιασμός του έργου, ενώ εντός του 2023 θα ακολουθήσει η προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού εκτέλεσης του έργου, του οποίου οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν το β΄ εξάμηνο του 2023.

  1. Έναρξη της δεύτερης φάσης του δρόμου Πάφου- Πόλης.

        Έγινε ενημέρωση ότι τους πρώτους μήνες του 2022 θα αρχίσει από το Τμήμα Δημοσίων Έργων η διαδικασία υλοποίησης της δεύτερης φάσης του δρόμου Πάφου-Πόλης, ώστε με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου, να αρχίσει και η διαδικασία υλοποίησης της δεύτερης φάσης.

Φωτογραφία συνάντησης