09/10/2017

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς Μέρες Πολιτισμού, Μάριον- Αρσινόη 2017 ολοκληρώθηκαν με την εκδήλωση «Μέρα Παραδοσιακών Προϊόντων και Λαϊκής Τέχνης- Εορτασμός της παγκόσμιας μέρας τουρισμού που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017.

Πρόκειται για μία εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται από το 2002 και συμμετέχουν εκατοντάδες ντόπιοι, αλλά κυρίως ξένοι τουρίστες. Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε ένα πραγματικό κυπριακό χρώμα με παρουσίαση φωτογραφικού υλικού με τοπία της περιοχής, επίδειξη παραδοσιακών επαγγελμάτων και παρουσίαση παρασκευής παραδοσιακών εδεσμάτων. Παράλληλα, έγινε και βράβευση επαναλαμβανόμενων τουριστών, οι οποίοι επισκέφτηκαν το Δήμο μας πάνω από 10 φορές

Υπήρχε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική την οποία πλαισίωναν το χορευτικό συγκρότημα Δράκου ΛΤΔ και ο Χορευτικός Όμιλος Κοινοτικών Συμβουλίων Αγίας Μαρίνας - Γιαλιάς.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κου. Γιώργου Λακκοτρύπη, ο οποίος παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό.